kupa gówna!
jak mogliście to numerować 2.2? toż to 0.2
zacznę od tego, że fajnie, że są ludzie, którym sie chce
fajnie, że robicie to razem, bo samemu naprawdę jest ciężko
z motyką na słońce - może zacznijcie od skórki do winampa czy coś takiego, albo theme tego forum itp.
najbardziej z całego waszego projektu podoba mi sie to jak zaprezentowaliście swoją skórkę na tej stronce:
http://4ever.zxy.me/natan/theme2/można od razu mieć wgląd, bez potrzeby ściągania tego, ale i tak ściągnąłem i odpaliłem, żeby nie było...
skórka nie wnosi niczego nowego, bardzo przypomina starą
skórka nie ma tematu przewodniego, elementy nie pasują do siebie
jeśli coś tłumaczycie to WSZYSTKO i oczywiście z ogonkami, bo inaczej nie jest to język Polski
co poszło nie tak, slajd po slajdzie:
1. niskiej rozdzielczości, rozmazany obrazek, napisy drobnym druczkiem pod KREDYT(Y) powinny zostać usunięte, bo nikt tego nie czyta, nawet jeśli byłoby to czytelne
2. niskiej jakości filmik
3. ok od razu widać filtry z photoshopa, wszystko gra, tylko dlaczego elipsa w rogu jest przycięta w dwóch miejscach, diabeł tkwi w szczegółach, jeśli takie coś wam nie przeszkadza to dajcie sobie spokój
4. Ć odstaje od reszty wyrazu i za pierwszym razem jak to zobaczyłem chciałem to czytać od tyłu
5. nieczytelny napis, za dużo treści, spokojnie można usunąć wyraz swoich, bo chyba nie cudzych?
6. dla mnie czarne tło jest lepsze od tego
7. nawalenie tylu elementów w jednym miejscu kojarzy się tylko z kiczem, nawet ułożenie tego wszystkiego w siatce nie pomoże, a i tu spartolone jest, bo po bogach przycięte i odstaje od reszty
8. znowu jakaś przeszkadzajka w niskiej jakości
9. najważniejszy obszar w grze, przebajerowany obniża czytelność, tam gdzie mamy jakieś istotne informacje najlepiej, żeby był jednolity kolor, jeśli chcecie mieć tak jak tutaj to jedynym wyjściem jest zwiększenie grubości obrysu cyfr najlepiej x2, czemu cyfry mają standardową czcionkę?
poza wstawieniem tutaj tego białoniebiskiego elementu nic tu sie nie zmieniło, napis STAGE kompletnie nie pasuje
10.
11. upośledzenie czytelności KREDYT(Y) tym żółtym płomieniem, skąd płomienie? co mają wspólnego białoniebieskie futurystyczne tło, napis retro STAGE i żółte płomienie? wasz temat kompletnie sie nie klei. co do reklam to powinniście użyć siatki i podzielić stronę na 5 części w pionie, dać pierwsze trzy reklamy, miejsce przerwy i napis
12. wyjście
.gif)
- cool
13.
14. w oryginalnej skórce dali to dla świętego spokoju, tutaj można to sobie odpuścić. W zdaniu brakuje dwóch przecinków. nie przeszkadzać głośnym tupaniem - lol
15 te białoniebieskie coś to jedyna modyfikacja?, a nie jest jeszcze coś żółtego na dole, a to autorzy pewnie sie wstydzili i dali takie ledwo widoczne. znowu angielski miesza sie z polskim
16 ok dalej mi sie nie chce pisać
rada:
pomyślcie o jakiejś prostej aplikacji jak np. gg, winamp itp. i zróbcie do niej skórkę
najważniejszy jest temat przewodni
np. tematem będą baloniki
- szukam na necie masy grafik związanych z balonikami
- szukam czcionek co mają w sobie baloniki
- szukam odgłosów pękających, trzeszczących, wyginanych baloników
- zbieram to wszystko w kupe, patrze co pasuje do siebie, wywalam elementy niskiej jakości i zabieram sie do roboty